Anti-hooikoorts soep

Lenna Omrani
Lenna Omrani Zaterdag, 25 april 2020
Anti-hooikoorts soep
Heerlijk, lente! We mogen maar blij zijn met het zonnetje! Ondanks deze rare tijd kunnen we altijd nog een ding doen: naar buiten gaan en genieten van moeder natuur en creatieve activiteiten. Trek je sportschoenen aan en geniet van een heerlijke run of een stevige wandeling! Heerlijk zou je zeggen… behalve als je hooikoorts hebt.

Bij hooikoorts is er sprake van een prikkeling of allergische reactie van de slijmvliezen op pollen en/of grassen. Je kent het wel: het niezen en snotteren, branderige of tranende ogen, of huiduitslag. Helaas zijn er geen medicijnen of producten die de hooikoorts helemaal wegnemen, maar met voeding kun je de ergste hooikoorts-aanvallen wel onderdrukken. Om je lichaam de optimale weerstand te laten bieden tegen de hooikoorts, is het belangrijk om goede bacteriën, voedingsvezels uit groenten, eiwitten en zwavelhoudende aminozuren binnen te krijgen.

Vandaag hebben we een recept voor een heerlijke stevige soep. Het perfecte gerecht om jouw hooikoorts te verminderen. Kook je mee?

Stevige soep met knolselderij, prei en rode linzen

Porties: 4 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Bewaaradvies: Je kunt je soep voor 2 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje. De soep kan ook makkelijk ingevroren worden, altijd handig voor later!

Ingrediënten:

  • 1 knolselderij, geschild en in blokjes
  • 2 preien, in ringetjes
  • 2 grote wortels, in blokjes
  • 1 bakje kastanjechampignons, in schijfjes
  • 1 witte ui, in blokjes
  • 4 teentjes knoflook, in kleine stukjes
  • 100 gram rode linzen, gewassen
  • 3 kleine aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blokje groentebouillon
  • 500 ml water
  • 1 flinke eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel kerriekruiden
  • Zwarte peper en zout naar smaak
  • Eventueel: een rood pepertje, verse peterselie

Bereiding

  1. Verhit een grote eetlepel kokosolie in de pan. Bak de ui, knoflook en prei tot het glazig wordt. Voeg eventueel ook een rood pepertje in ringetjes toe als je van wat pit houdt!
  2. Voeg nu de champignons en wortel toe en bak even mee op een hoog vuur. Voeg ondertussen de gedroogde tijm, oregano en kerriekruiden toe. Roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg nu de stukken aardappel en knolselderij toe en bak het 2 minuten al omscheppend mee.
  4. Doe als laatste de rode linzen erbij. Roer ze goed door de groenten heen. Voeg nu 500 ml water toe en een grote eetlepel tomatenpuree. Vul de pan tot de groenten net onder staan.
  5. De de groentebouillonblokjes erbij en roer het goed door elkaar. Breng alles aan de kook en laat het voor ongeveer 20 minuten sudderen op een laag vuur. Als de groenten zacht zijn kun je de soep pureren.
  6. Pureer de soep voor een deel! Het is heerlijk om nog wat grote stukken groenten erin te houden. Is de soep toch nog te dik? Voeg dan nog wat water toe.
  7. Serveer de soep met verse peterselie en voeg nog wat peper en/of zout toe naar smaak.

Smakelijk!

Mogen we even je aandacht?

Wij laten je graag een website zien afgestemd op jouw voorkeuren. Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gebruikerservaring en opbouw van klantprofielen voor het tonen van relevante advertenties op de website, externe websites en via sociale media. Meer informatie over het cookiegebruik op onze website vind je in ons cookiestatement. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het gewenste machtigingsniveau selecteren bij ‘beheer cookies’.

Cookie instellingen

Wij laten je graag een goede website zien, afgestemd op jouw voorkeuren. Wil je dit ook? Zet dan de onderstaande onderdelen op 'Aan'. Hiermee geef je ons toestemming om je door middel van het gebruik van cookies en andere technieken een persoonlijke ervaring te bieden.

Analytische cookies

Deze cookies gebruiken we om onze website te verbeteren. We kunnen hiermee zien hoe je onze website gebruikt en waar we deze kunnen verbeteren. Deze data wordt anoniem opgeslagen en is niet te herleiden naar jou als persoon.

Relevantie

Wanneer je deze cookies "Aan" zet, kunnen we je een gepersonaliseerde ervaring bieden op de website en eventueel in onze nieuwsbrieven.

Social Media en externe embeds

Deze cookies gebruiken we om social media of andere embeds uit externe bronnen in te laden. De social media embeds kunnen hierdoor mogelijk zien dat jij onze website bezoekt en dit gebruiken voor het opbouwen van je profiel. In ruil daarvoor krijg je embeds te zien van onze eigen social media uitingen of interessante gerelateerde berichten van andere social media accounts.

Trackingpixels

Met deze permissie kunnen we trackingpixels plaatsen. Deze pixels gebruiken we om je gedrag op onze website te volgen en hiermee onze website en advertenties te optimaliseren.

Je hebt nog niet op alle vragen antwoord gegeven. Geef hierboven jouw voorkeur aan.