Chocolade havermout koeken

Benodigdheden
Kom
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 125 gram havermout
- 70 gram (100% pure) pindakaas
- 30 gram cacaopoeder
- 40 gram hazelnoten
- Een snufje zout
- Optioneel: 1/4 theelepel vanille extract
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
2. Prak de rijpe bananen in een kom. Voeg hier de havermout, pindakaas, cacaopoeder, zout en vanille extract aan toe. Meng alles goed door elkaar met een grote lepel.
3. Hak de hazelnoten fijn en voeg deze ook toe aan het beslag. Meng alles weer goed door elkaar.
4. Als het beslag te droog is, voeg een scheutje plantaardige melk of wat extra pindakaas toe.
5. Maak met je handen, één voor één, 9 tot 12 balletjes en leg ze op de bakplaat. Druk de balletjes plat tot ze ongeveer 1-2 cm dik zijn.
6. Bak de koekjes voor 10-12 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn aan de bovenkant.
7. Laat de koeken een paar minuten afkoelen voordat je ze gaat eten.
Bewaartip: Bewaar de koeken voor 3 dagen in een afgesloten bakje op kamertemperatuur of bewaar ze voor 1-2 maanden in de vriezer.