Ben jij ook gek op een warm ontbijtje in de herfst of winter? En zou jij eens een andere variant willen proberen op je basisrecept van havermoutpap? Probeer dan deze eiwitrijke variant gemaakt met appel, rozijnen, pecannoten en speculaaskruiden! Met slechts een paar ingrediënten maak je eenvoudig dit lekkere en gezonde ontbijt. Om te zorgen dat je bloedsuikerspiegel geen enorme pieken maakt voegen we een goede eiwitpoeder en gezonde vetten toe aan dit recept. Heb je ’s ochtends niet zoveel tijd? Maak het dan de avond van tevoren!
Als je dol bent op appeltaart dan vind je deze havermoutpap met appel, speculaaskruiden en rozijnen vast ook erg lekker. Speculaaskruiden (of koekkruiden) is simpelweg een kruidenmix die al bekend was bij de Romeinen! Het is een mix van verschillende kruiden, maar de basis is gemaakt van kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. Deze kruiden passen erg goed bij de herfst en winter dankzij hun warme smaken. Daarnaast geeft het je genoeg energie in de ochtend, maar het is ook perfect als herstelmaaltijd.
Ingrediënten (voor 1 kom)
• 1 kleine appel • 1/2 theelepel koek- en speculaaskruiden • 250 ml plantaardige melk • 40 gram havermout • Een klein handje rozijnen • 20 gram (plantaardige) eiwitpoeder • Snufje zout • 1 kleine theelepel kokosolie • Een klein handje pecannoten
• Optioneel: 1 eetlepel pindakaas
Lenna Omrani
Bereiding
1. Was en snijd de appel in kleine blokjes en bak dit met een klein beetje kokosolie en wat koekkruiden in een pan tot ze goudbruin zijn. 2. Voeg de havermout en melk toe en breng het al roerend aan de kook. Zet dan het vuur wat zachter en laat dit 5 minuten op het vuur pruttelen. Zorg dat je de havermoutpap blijft doorroeren. 3. Zet het vuur uit en voeg wat eiwitpoeder, rozijnen naar smaak en een snufje zout toe. Roer goed door. 4. Doe de havermout in een kommetje en voeg nog wat pecannoten, stukjes appel en/of pindakaas toe. Eet smakelijk!
Wij laten je graag een website zien afgestemd op jouw voorkeuren. Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gebruikerservaring en opbouw van klantprofielen voor het tonen van relevante advertenties op de website, externe websites en via sociale media. Meer informatie over het cookiegebruik op onze website vind je in ons cookiestatement. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het gewenste machtigingsniveau selecteren bij ‘beheer cookies’.
Cookie instellingen
Wij laten je graag een goede website zien, afgestemd op jouw voorkeuren.
Wil je dit ook? Zet dan de onderstaande onderdelen op 'Aan'.
Hiermee geef je ons toestemming om je door middel van het gebruik van cookies en andere technieken een persoonlijke ervaring te bieden.
Analytische cookies
Deze cookies gebruiken we om onze website te verbeteren. We kunnen hiermee zien hoe je onze website gebruikt en waar we deze kunnen verbeteren. Deze data wordt anoniem opgeslagen en is niet te herleiden naar jou als persoon.
Relevantie
Wanneer je deze cookies "Aan" zet, kunnen we je een gepersonaliseerde ervaring bieden op de website en eventueel in onze nieuwsbrieven.
Social Media en externe embeds
Deze cookies gebruiken we om social media of andere embeds uit externe bronnen in te laden. De social media embeds kunnen hierdoor mogelijk zien dat jij onze website bezoekt en dit gebruiken voor het opbouwen van je profiel. In ruil daarvoor krijg je embeds te zien van onze eigen social media uitingen of interessante gerelateerde berichten van andere social media accounts.
Trackingpixels
Met deze permissie kunnen we trackingpixels plaatsen. Deze pixels gebruiken we om je gedrag op onze website te volgen en hiermee onze website en advertenties te optimaliseren.
Je hebt nog niet op alle vragen antwoord gegeven. Geef hierboven jouw voorkeur aan.