Eiwitrijke home-made pastasaus

Lenna Omrani
Lenna Omrani Zaterdag, 27 juni 2020
Eiwitrijke home-made pastasaus
Pasta is zeker voor jou als hardloper een goede keuze. In spaghetti, penne, macaroni en tagliatelle zitten relatief veel koolhydraten die jou extra power kunnen geven. Met dit recept kan je vanaf nu zelf je home-made pastasaus gaan maken!

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Onderstaand voorbeeld is met kikkerwten maar natuurlijk kun je ook gewoon kipfilet gebruiken in dit recept. Voeg deze dan toe na het bakken van de uien en knoflook.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 rode ui, in blokjes
  • 1 witte ui, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 courgette, in dunne schijfjes
  • 250 gram kastanje champignons, in schijfjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 350 gram volkoren pasta
  • 100 gram kikkererwten, gekookt (mag uit blik)
  • 4 eetlepels zwarte olijven
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 4 eetlepels zongedroogde tomaat
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 bouillonblokje
  • 4 grote handen verse bladspinazie
  • Optioneel: zwarte peper, citroensap, verse basilicum, pijnboompitten

Bereiding

1. Verwarm 2 eetlepels kokosolie in een grote (wok)pan. Bak de rode en witte ui en de knoflook op een hoog vuur tot het glazig wordt. (Als je kipfilet gebruikt voeg deze dan nu toe).

2. Voeg nu de courgette, champignons, sojasaus en paprikapoeder toe. Bak de groenten samen totdat het zacht is.

3. Voeg de volkorenpasta, kikkererwten, olijven, geraspte kaas en zongedroogde tomaat toe. Roer alles even goed door elkaar en voeg daarna de kokosmelk en het bouillonblokje toe. Doe de deksel op de pan en laat het sudderen voor ongeveer 15 minuten, tot de pasta zacht is. Roer regelmatig, zodat het niet aan elkaar blijft plakken.

4. Als de pasta en groenten zacht zijn, zet dan het vuur uit voeg dan de verse spinazie toe. Roer de spinazie goed door de pasta heen, zodat het slinkt.

5. Voeg eventueel nog wat zwarte peper en citroensap toe en serveer de pasta met wat verse basilicum, pijnboompitten.

Mogen we even je aandacht?

Wij laten je graag een website zien afgestemd op jouw voorkeuren. Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gebruikerservaring en opbouw van klantprofielen voor het tonen van relevante advertenties op de website, externe websites en via sociale media. Meer informatie over het cookiegebruik op onze website vind je in ons cookiestatement. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het gewenste machtigingsniveau selecteren bij ‘beheer cookies’.

Cookie instellingen

Wij laten je graag een goede website zien, afgestemd op jouw voorkeuren. Wil je dit ook? Zet dan de onderstaande onderdelen op 'Aan'. Hiermee geef je ons toestemming om je door middel van het gebruik van cookies en andere technieken een persoonlijke ervaring te bieden.

Analytische cookies

Deze cookies gebruiken we om onze website te verbeteren. We kunnen hiermee zien hoe je onze website gebruikt en waar we deze kunnen verbeteren. Deze data wordt anoniem opgeslagen en is niet te herleiden naar jou als persoon.

Relevantie

Wanneer je deze cookies "Aan" zet, kunnen we je een gepersonaliseerde ervaring bieden op de website en eventueel in onze nieuwsbrieven.

Social Media en externe embeds

Deze cookies gebruiken we om social media of andere embeds uit externe bronnen in te laden. De social media embeds kunnen hierdoor mogelijk zien dat jij onze website bezoekt en dit gebruiken voor het opbouwen van je profiel. In ruil daarvoor krijg je embeds te zien van onze eigen social media uitingen of interessante gerelateerde berichten van andere social media accounts.

Trackingpixels

Met deze permissie kunnen we trackingpixels plaatsen. Deze pixels gebruiken we om je gedrag op onze website te volgen en hiermee onze website en advertenties te optimaliseren.

Je hebt nog niet op alle vragen antwoord gegeven. Geef hierboven jouw voorkeur aan.