Havermout repen met rood fruit en citroen

Lenna Omrani
Lenna Omrani Zaterdag, 21 maart 2020
Havermout repen met rood fruit en citroen
Het begint weer wat lekkerder weer te worden, tijd voor een fruitig recept! Ben je op zoek naar een ontbijtrecept die je voor een aantal dagen kan maken? Dan is dit misschien wel wat voor jou! Dit heerlijke, makkelijke en frisse recept is klaar in 40 minuten en is ook perfect als tussendoortje.

Een gebalanceerd eetpatroon is erg belangrijk. Wat hiermee bedoeld wordt is dat we verschillende soorten producten horen te gebruiken in onze voeding, maar ook een goede balans hebben van de macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten). In dit recept vind je de perfecte balans tussen deze drie groepen. Neem een stuk voor het hardlopen, neem er een aantal mee naar je werk als ‘on-the-go’ ontbijt of deel wat uit op een verjaardag! Snel aan de slag!

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 225 gram havermout
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 gram frambozen of blauwe bessen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram honing
  • Optioneel: kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier of vet de bakvorm in met olie.
  2. Prak de bananen fijn in een kom en voeg hier de eieren, citroensap, honing, pindakaas en eventueel kaneel aan toe. Roer alles goed door elkaar tot het een glad beslag is.
  3. Doe 100 gram van de havermout in een bakje met kokend water. Voeg de andere 125 gram havermout toe aan het beslag.
  4. Als de havermout in het bakje zacht is en het water is erin getrokken, voeg dit dan samen met de frambozen/blauwe bessen en bakpoeder toe. Roer alles goed door elkaar tot het een geheel is.
  5. Doe het mengsel in de bakvorm en verdeel het goed. Zet het voor 30-35 minuten in de oven, totdat het goudbruin is van buiten. Tip: prik met een satéprikker in de cake om te checken of hij gaar is.
  6. Verwijder de bakvorm uit de oven en laat het voor 10 minuten afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
  7. Snijd de ‘cake’ in 9 of 12 stukken en voilà! Je ontbijtrepen zijn klaar! Serveer de repen met wat yoghurt, extra pindakaas, of een handje noten!

Bewaartip: Je kunt de repen invriezen tot wel 1 maand. Als je de repen in de koelkast bewaart zullen ze maximaal 3 dagen goed zijn vanwege het verse fruit.

Mogen we even je aandacht?

Wij laten je graag een website zien afgestemd op jouw voorkeuren. Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gebruikerservaring en opbouw van klantprofielen voor het tonen van relevante advertenties op de website, externe websites en via sociale media. Meer informatie over het cookiegebruik op onze website vind je in ons cookiestatement. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het gewenste machtigingsniveau selecteren bij ‘beheer cookies’.

Cookie instellingen

Wij laten je graag een goede website zien, afgestemd op jouw voorkeuren. Wil je dit ook? Zet dan de onderstaande onderdelen op 'Aan'. Hiermee geef je ons toestemming om je door middel van het gebruik van cookies en andere technieken een persoonlijke ervaring te bieden.

Analytische cookies

Deze cookies gebruiken we om onze website te verbeteren. We kunnen hiermee zien hoe je onze website gebruikt en waar we deze kunnen verbeteren. Deze data wordt anoniem opgeslagen en is niet te herleiden naar jou als persoon.

Relevantie

Wanneer je deze cookies "Aan" zet, kunnen we je een gepersonaliseerde ervaring bieden op de website en eventueel in onze nieuwsbrieven.

Social Media en externe embeds

Deze cookies gebruiken we om social media of andere embeds uit externe bronnen in te laden. De social media embeds kunnen hierdoor mogelijk zien dat jij onze website bezoekt en dit gebruiken voor het opbouwen van je profiel. In ruil daarvoor krijg je embeds te zien van onze eigen social media uitingen of interessante gerelateerde berichten van andere social media accounts.

Trackingpixels

Met deze permissie kunnen we trackingpixels plaatsen. Deze pixels gebruiken we om je gedrag op onze website te volgen en hiermee onze website en advertenties te optimaliseren.

Je hebt nog niet op alle vragen antwoord gegeven. Geef hierboven jouw voorkeur aan.