Kleurrijke salade met geroosterde kikkererwten en granaatappelpitjes

Lenna Omrani
Lenna Omrani Zaterdag, 29 mei 2021
Kleurrijke salade met geroosterde kikkererwten en granaatappelpitjes

Ben jij op zoek naar een kleurrijke en voedzame lunch? Dan is deze salade met geroosterde kikkererwten en granaatappelpitjes echt een aanrader! Je kunt de salade zelfs serveren als avondmaaltijd. Het is een voedzaam recept, makkelijk te bereiden en ideaal om voor een aantal dagen vooruit te maken. Doordat er al twee koolhydraatrijke groenten in zitten is het niet nodig om brood/rijst/pasta of andere granen toe te voegen, maar voel je vooral vrij om dat alsnog te doen.

In combinatie met fruit (de granaatappelpitjes in dit geval), de geroosterde kikkererwten, nootjes en tahin-dressing heb je een rijk gevulde en gebalanceerde salade. Denk jij vaak dat salades saai zijn? Dan raden wij je aan om deze echt eens te proberen. Dit is namelijk allesbehalve saai! Ben jij niet zo gek op zoete aardappel of bloemkool? Vervang deze dan voor bijvoorbeeld pompoen en broccoli of voeg wat aubergine of wortel toe. Je kunt eindeloos afwisselen met deze salade. Ook niet zo’n fan van kikkererwten? Gebruik dan (vegan) kip, linzen, tofu, tempé of (vegan) feta.

Het is altijd handig om een lading geroosterde of gestoomde groenten op voorraad te hebben. Zo kun je namelijk altijd groenten toevoegen aan je lunch of ben je snel klaar in de avond. Voor dit recept hebben we geroosterde groenten uit de oven gebruikt, maar je kunt bijvoorbeeld ook met een Airfryer werken of de groenten stomen/koken.

Wil jij weten hoe je deze kleurrijke salade maakt? Lees dan snel verder!

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

Salade:
1 bloemkool, in roosjes
2 grote zoete aardappels, in blokjes
1 blik kikkererwten á 400 g, gespoeld
1 granaatappel (of 200 g granaatappelpitjes)
40 gram amandelen, fijngehakt
2 handjes verse peterselie, fijngehakt
3 handjes verse spinazie
2 el olijfolie
Snufje kaneelpoeder
Snufje komijnpoeder
Snufje zwarte peper
Snufje zout

Dressing:
3 eetlepels tahin
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel olijfolie
1 el citroensap

Bloemkool Lenna Omrani

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Verdeel de bloemkoolroosjes en zoete aardappel over een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie. Breng daarna op smaak met kaneelpoeder, komijnpoeder, zwarte peper en zout. Let op: gebruik maar een klein beetje kaneel, want deze smaak kan best overheersen. Rooster de groenten 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Heb je een Airfryer? Bak de groenten dan in 20-25 minuten op 180 graden.

3. Verdeel na 20 minuten de kikkererwten over de bakplaat en voeg nog wat extra olijfolie en kruiden toe. Rooster de kikkererwten de laatste 20 minuten mee (8-10 minuten als je de Airfryer gebruikt).

5. Maak de dressing. Doe de tahin, sojasaus, olijfolie en citronsap in een schaaltje en roer het door elkaar.

6. Optioneel: rooster de amandelen een paar minuten in een pan zonder olie. Zet even apart. Hak ze daarna fijn en doe ze in een bakje.

7. Doe de spinazie in een kom en voeg de geroosterde groenten, kikkererwten, peterselie, amandelen en granaatappelpitjes toe. Breng op smaak met de dressing en garneer met granaatappelpitjes, amandelen en verse peterselie.

Eet smakelijk!

Kleurrijke salade 2 Lenna Omrani

Mogen we even je aandacht?

Wij laten je graag een website zien afgestemd op jouw voorkeuren. Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gebruikerservaring en opbouw van klantprofielen voor het tonen van relevante advertenties op de website, externe websites en via sociale media. Meer informatie over het cookiegebruik op onze website vind je in ons cookiestatement. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het gewenste machtigingsniveau selecteren bij ‘beheer cookies’.

Cookie instellingen

Wij laten je graag een goede website zien, afgestemd op jouw voorkeuren. Wil je dit ook? Zet dan de onderstaande onderdelen op 'Aan'. Hiermee geef je ons toestemming om je door middel van het gebruik van cookies en andere technieken een persoonlijke ervaring te bieden.

Analytische cookies

Deze cookies gebruiken we om onze website te verbeteren. We kunnen hiermee zien hoe je onze website gebruikt en waar we deze kunnen verbeteren. Deze data wordt anoniem opgeslagen en is niet te herleiden naar jou als persoon.

Relevantie

Wanneer je deze cookies "Aan" zet, kunnen we je een gepersonaliseerde ervaring bieden op de website en eventueel in onze nieuwsbrieven.

Social Media en externe embeds

Deze cookies gebruiken we om social media of andere embeds uit externe bronnen in te laden. De social media embeds kunnen hierdoor mogelijk zien dat jij onze website bezoekt en dit gebruiken voor het opbouwen van je profiel. In ruil daarvoor krijg je embeds te zien van onze eigen social media uitingen of interessante gerelateerde berichten van andere social media accounts.

Trackingpixels

Met deze permissie kunnen we trackingpixels plaatsen. Deze pixels gebruiken we om je gedrag op onze website te volgen en hiermee onze website en advertenties te optimaliseren.

Je hebt nog niet op alle vragen antwoord gegeven. Geef hierboven jouw voorkeur aan.