Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Verdeel de bloemkoolroosjes en zoete aardappel over een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie. Breng daarna op smaak met kaneelpoeder, komijnpoeder, zwarte peper en zout. Let op: gebruik maar een klein beetje kaneel, want deze smaak kan best overheersen. Rooster de groenten 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Heb je een Airfryer? Bak de groenten dan in 20-25 minuten op 180 graden.
3. Verdeel na 20 minuten de kikkererwten over de bakplaat en voeg nog wat extra olijfolie en kruiden toe. Rooster de kikkererwten de laatste 20 minuten mee (8-10 minuten als je de Airfryer gebruikt).
5. Maak de dressing. Doe de tahin, sojasaus, olijfolie en citronsap in een schaaltje en roer het door elkaar.
6. Optioneel: rooster de amandelen een paar minuten in een pan zonder olie. Zet even apart. Hak ze daarna fijn en doe ze in een bakje.
7. Doe de spinazie in een kom en voeg de geroosterde groenten, kikkererwten, peterselie, amandelen en granaatappelpitjes toe. Breng op smaak met de dressing en garneer met granaatappelpitjes, amandelen en verse peterselie.
Eet smakelijk!