Maak een heerlijk stevig ontbijt met boekweitvlokken!

Lenna Omrani
Lenna Omrani Zaterdag, 8 mei 2021
Maak een heerlijk stevig ontbijt met boekweitvlokken!
© Lenna Omrani

Je hebt vast al eens havermoutpap gegeten. Een heerlijk warm en voedzaam ontbijt, waar je ook nog eens makkelijk mee kunt variëren. Maar heb je al weleens boekweitpap geprobeerd? Boekweitpap maak je van boekweitvlokken, net zoals havermoutpap van havervlokken. Boekweit is een kruidachtige plant en de boekweitkorrels, die lijken op graankorrels, zijn de vruchtjes van deze plant. Omdat boekweit dus geen graan is, is het glutenvrij. Het recept voor deze boekweitpap is eenvoudig, lekker en je kunt ook nog makkelijk afwisselen van smaken/toppings.

Een voedzaam en snel ontbijt zoals deze boekweitpap is absoluut een aanrader. Wat zo handig is aan dit ontbijtrecept is dat je het ook de avond van tevoren kunt maken, zodat je het de volgende ochtend meteen kunt eten of mee kunt nemen.

Dit recept bevat lekker veel fruit, noten, zaden en pitten, maar kies vooral voor wat jij lekker vindt! Krijg jij al trek? Lees dan verder voor het hele recept!

IMG 1795

Ingrediënten (voor 2 personen)

100 gr boekweitvlokken
400 ml amandelmelk
1 tl kaneel
1 tl chiazaad
2 bananen, 1 voor in de pap en 1 als topping
30 g gemixte noten
Blauwe bessen & frambozen
1 passievrucht

Benodigdheden

Steelpan

Bereiding

  1. Breng amandelmelk aan de kook in een steelpannetje. Doe de boekweitvlokken, kaneel, chiazaad en 1 banaan erbij en kook de pap ongeveer 5 minuten op een laag vuur.
  2. Blijf de pap doorroeren tot je de gewenste dikte hebt. Verdeel het daarna over 2 kommen.
  3. Snijd de andere banaan in schijfjes in leg deze bovenop de boekweitpap. Verdeel ook gemixte noten, frambozen en blauwe bessen over de pap.
  4. Snijd de passievrucht open en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Voeg deze toe aan de pap.
  5. Maak het af met extra chiazaad en eventueel nog wat kaneel. Eet smakelijk!

Mogen we even je aandacht?

Wij laten je graag een website zien afgestemd op jouw voorkeuren. Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gebruikerservaring en opbouw van klantprofielen voor het tonen van relevante advertenties op de website, externe websites en via sociale media. Meer informatie over het cookiegebruik op onze website vind je in ons cookiestatement. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het gewenste machtigingsniveau selecteren bij ‘beheer cookies’.

Cookie instellingen

Wij laten je graag een goede website zien, afgestemd op jouw voorkeuren. Wil je dit ook? Zet dan de onderstaande onderdelen op 'Aan'. Hiermee geef je ons toestemming om je door middel van het gebruik van cookies en andere technieken een persoonlijke ervaring te bieden.

Analytische cookies

Deze cookies gebruiken we om onze website te verbeteren. We kunnen hiermee zien hoe je onze website gebruikt en waar we deze kunnen verbeteren. Deze data wordt anoniem opgeslagen en is niet te herleiden naar jou als persoon.

Relevantie

Wanneer je deze cookies "Aan" zet, kunnen we je een gepersonaliseerde ervaring bieden op de website en eventueel in onze nieuwsbrieven.

Social Media en externe embeds

Deze cookies gebruiken we om social media of andere embeds uit externe bronnen in te laden. De social media embeds kunnen hierdoor mogelijk zien dat jij onze website bezoekt en dit gebruiken voor het opbouwen van je profiel. In ruil daarvoor krijg je embeds te zien van onze eigen social media uitingen of interessante gerelateerde berichten van andere social media accounts.

Trackingpixels

Met deze permissie kunnen we trackingpixels plaatsen. Deze pixels gebruiken we om je gedrag op onze website te volgen en hiermee onze website en advertenties te optimaliseren.

Je hebt nog niet op alle vragen antwoord gegeven. Geef hierboven jouw voorkeur aan.