Warme maaltijd: shakshuka
Pakjes en zakjes bevatten vaak toegevoegde suikers. Het is een open deur, maar kook dus het liefst vers. Deze shakshuka zit boordevol groenten en eiwitten. Het is bovendien een éénpansgerecht, dus makkelijker wordt het niet.
Ingrediënten: ui, teentje knoflook, halve courgette, aubergine, rode paprika, 2 tomaten, cayennepeper, chilipoeder, paprikapoeder, 4 eieren.
Hoe maak je het? Verwarm olijfolie in een pan en fruit daarin één gesnipperde ui en één teentje geperste knoflook. Voeg daarna een halve courgette, aubergine en rode paprika in blokjes toe en laat alles gaar worden. Snijd twee tomaten fijn en voeg deze samen met wat cayennepeper, chilipoeder en paprikapoeder aan het groentemengsel toe. Breek als laatste vier eieren in het groentemengsel en laat met de deksel op de pan gaar worden. Zo heb je een heerlijke, gezonde maaltijd voor twee personen.