Recept: beschuit met kwark, rabarber en aardbeien

Zondag, 21 mei 2017
Recept: beschuit met kwark, rabarber en aardbeien
Regelmatig geven we hier op Hardlopen.nl een gezond recept voor jou als hardloper. Deze week een beschuitje met kwark en rabarber met aardbeien. Lekker als ontbijt!

Dit heb je nodig voor de rabarber

  • 450 gram rode rabarberstronken, in stukjes van 1 centimeter gesneden
  • 250 gram aardbeien (eventueel ontdooide diepvriesaardbeien)
  • 70 gram honing

Bereidingswijze rabarber

  • Doe al wassend de rabarber met aanhangend water in een kookpan. Voeg geen extra water meer toe om te koken!
  • Breng dit aan de kook.
  • Voeg de aardbei en de honing toe.
  • Laat zachtjes doorkoken met de deksel op de pan, totdat alle rabarberstukjes tot moes zijn gekookt.
  • Blijf in dit proces regelmatig doorroeren met de pollepel.
  • Laat de rabarber afkoelen.

Dit heb je ook nog nodig

  • 2 volkoren beschuiten
  • 100 gram magere kwark
  • 200 gram rabarber van bovenstaand recept (= 25%)

Bereidingswijze

  • Besmeer de beschuitjes met kwark en smeer er vervolgens een laagje rabarbermoes over.

Bereidingstijd

  • 15 minuten rabarbermoes
  • 2 minuten maken van het gerecht met beschuit

Voedingswaarde

  • Energie: 223 kilocalorieën
  • Eiwit: 15 gram
  • Vet: 2 gram
  • Koolhydraten: 37 gram
  • Voedingsvezels: 5 gram

Variatietip

De rabarber is heel goed te bewaren in de koelkast. Hierdoor kun je zeker nog vier dagen smullen van dit recept. Varieer ook eens met toevoeging van extra fruit. Denk aan ander zacht fruit, ananas, appel of peer. Hoe meer je varieert, hoe meer verschillende voedingsstoffen je binnenkrijgt.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord.
Foto: Michel Zoeter

Mogen we even je aandacht?

Wij laten je graag een website zien afgestemd op jouw voorkeuren. Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gebruikerservaring en opbouw van klantprofielen voor het tonen van relevante advertenties op de website, externe websites en via sociale media. Meer informatie over het cookiegebruik op onze website vind je in ons cookiestatement. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het gewenste machtigingsniveau selecteren bij ‘beheer cookies’.

Cookie instellingen

Wij laten je graag een goede website zien, afgestemd op jouw voorkeuren. Wil je dit ook? Zet dan de onderstaande onderdelen op 'Aan'. Hiermee geef je ons toestemming om je door middel van het gebruik van cookies en andere technieken een persoonlijke ervaring te bieden.

Analytische cookies

Deze cookies gebruiken we om onze website te verbeteren. We kunnen hiermee zien hoe je onze website gebruikt en waar we deze kunnen verbeteren. Deze data wordt anoniem opgeslagen en is niet te herleiden naar jou als persoon.

Relevantie

Wanneer je deze cookies "Aan" zet, kunnen we je een gepersonaliseerde ervaring bieden op de website en eventueel in onze nieuwsbrieven.

Social Media en externe embeds

Deze cookies gebruiken we om social media of andere embeds uit externe bronnen in te laden. De social media embeds kunnen hierdoor mogelijk zien dat jij onze website bezoekt en dit gebruiken voor het opbouwen van je profiel. In ruil daarvoor krijg je embeds te zien van onze eigen social media uitingen of interessante gerelateerde berichten van andere social media accounts.

Trackingpixels

Met deze permissie kunnen we trackingpixels plaatsen. Deze pixels gebruiken we om je gedrag op onze website te volgen en hiermee onze website en advertenties te optimaliseren.

Je hebt nog niet op alle vragen antwoord gegeven. Geef hierboven jouw voorkeur aan.