Recept: Chinese kip en tomatensoep

Wat heb je nodig?
- 50 gram mie
- 10 ml olijfolie
- 120 gram kipfilet, in reepjes
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 1 theelepel sambal badjak (naar smaak)
- 200 gram Chinese roerbakgroenten
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels ketjap manis
- 250 ml gezeefde tomaten uit pak
- 125 ml water
Bereidingswijze
- Kook de mie 8 minuten in ruim kokend water en gooi in een vergiet.
- Verhit de olijfolie in de wok.
- Bak de kipfiletreepjes in 2 minuten om en om.
- Doe vervolgens de knoflook en sambal erbij en laat dit 1 minuut zachtjes doorsmoren.
- Voeg de Chinese roerbakgroenten toe en wok dit 1 minuut om en om.
- Doe de honing, ketjap, gezeefde tomaten en het water erbij en breng aan de kook.
- Voeg de gaargekookte mie toe.
Bereidingstijd
20 minuten
Voedingswaarde
- Energie: 548 kilocalorieën
- Eiwit: 40 gram
- Vet: 14 gram
- Koolhydraten: 66 gram
- Voedingsvezels: 3 gram
Variatietip
Gebruik als vleesvervanger quornblokjes, tofu of ei-omeletreepjes.
Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord.
Foto: Michel Zoeter