Recept: kip-cashew met spruitjes

Zaterdag, 4 november 2017
Recept: kip-cashew met spruitjes
Regelmatig geven we hier op Hardlopen.nl een gezond recept voor jou als hardloper. Deze keer: kip met cashewnoten. Rijk aan kalium vanwege de spruitjes en dus goed voor de energievorming in de spiercellen.

Dit heb je nodig:

  • 200 ml water
  • 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 75 gram bulgur
  • 200 gram spruitjes, panklaar
  • 20 gram ongezouten cashewnoten
  • 5 gram kokosolie
  • 120 gram kipfilet, in reepjes gekruid met peper en zeezout naar smaak
  • 30 gram ui, fijngesneden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 50 gram magere kwark
  • 25 ml water

Bereidingswijze

  • Breng het water met de kruidenbouillon aan de kook.
  • Roer de bulgur erdoor, doe de deksel op de pan en laat zachtjes doorkoken.
  • Na 8 minuten even goed doorroeren, het meeste water is nu opgenomen. Laat nog minimaal 2 minuten heel zachtjes doorgaren met de deksel op de pan.
  • Haal de pan met bulgur vervolgens van het vuur af.
  • Breng in een steelpan water aan de kook en voeg de spruitjes toe. Laat dit circa 2 minuten koken.
  • Giet de spruitjes af in een vergiet.
  • Bak de cashewnoten in een droge wok lichtbruin, leg ze vervolgens apart.
  • Verhit de kokosolie in de wok en bak de kipfiletreepjes op matig vuur in circa 5 minuten bruin.
  • Voeg de ui, de cashewnoten en de kerriepoeder toe, meng dit goed met de kipreepjes en laat het circa 1 minuut zachtjes smoren.
  • Voeg vervolgens de spruiten en de gembersiroop toe.
  • Roer de kwark met water glad in een kommetje en meng dit met het gerecht.
  • Doe de bulgur op een bord en schep de kip met spruiten erbovenop.

Bereidingstijd

  • 20 minuten

Voedingswaarde

  • Energie: 732 kilocalorieën
  • Eiwit: 46 gram
  • Vet: 21 gram
  • Koolhydraten: 89 gram
  • Voedingsvezels: 12 gram

Goed om te weten

Wanneer het gerecht heel heet is op het moment dat je de kwark toevoegt, bestaat de kans op schifting van de kwark. Voeg daarom de kwark als laatste toe.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord.

Foto: Michel Zoeter

Mogen we even je aandacht?

Wij laten je graag een website zien afgestemd op jouw voorkeuren. Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gebruikerservaring en opbouw van klantprofielen voor het tonen van relevante advertenties op de website, externe websites en via sociale media. Meer informatie over het cookiegebruik op onze website vind je in ons cookiestatement. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het gewenste machtigingsniveau selecteren bij ‘beheer cookies’.

Cookie instellingen

Wij laten je graag een goede website zien, afgestemd op jouw voorkeuren. Wil je dit ook? Zet dan de onderstaande onderdelen op 'Aan'. Hiermee geef je ons toestemming om je door middel van het gebruik van cookies en andere technieken een persoonlijke ervaring te bieden.

Analytische cookies

Deze cookies gebruiken we om onze website te verbeteren. We kunnen hiermee zien hoe je onze website gebruikt en waar we deze kunnen verbeteren. Deze data wordt anoniem opgeslagen en is niet te herleiden naar jou als persoon.

Relevantie

Wanneer je deze cookies "Aan" zet, kunnen we je een gepersonaliseerde ervaring bieden op de website en eventueel in onze nieuwsbrieven.

Social Media en externe embeds

Deze cookies gebruiken we om social media of andere embeds uit externe bronnen in te laden. De social media embeds kunnen hierdoor mogelijk zien dat jij onze website bezoekt en dit gebruiken voor het opbouwen van je profiel. In ruil daarvoor krijg je embeds te zien van onze eigen social media uitingen of interessante gerelateerde berichten van andere social media accounts.

Trackingpixels

Met deze permissie kunnen we trackingpixels plaatsen. Deze pixels gebruiken we om je gedrag op onze website te volgen en hiermee onze website en advertenties te optimaliseren.

Je hebt nog niet op alle vragen antwoord gegeven. Geef hierboven jouw voorkeur aan.