Recept voor tussendoor: bruschettasnack

Zondag, 26 februari 2017
Recept voor tussendoor: bruschettasnack
Regelmatig geven we hier op Hardlopen.nl een gezond recept voor jou als hardloper. Deze week een tussendoortje: de bruschettasnack. Lekker voor tussendoor, maar met een kleine toevoeging ook heel geschikt als lunch.

Wat heb je nodig?

  • 3 plakken volkorenciabatta of ander brood, totaal 105 gram
  • 60 gram paprika, in zeer kleine blokjes
  • 60 gram tomaat, in zeer kleine blokjes
  • 20 gram ui, zeer fijn gesneden
  • 25 gram verse olijven, zeer fijn gesneden
  • 3 gram verse basilicum, zeer fijn gesneden

Bereidingswijze

  • Verhit een droge koekenpan en rooster het brood aan beide zijden krokant bruin.
  • Meng alle gesneden grondstoffen met elkaar in een kom.
  • Verdeel dit mengsel op het geroosterde brood.

Bereidingstijd

  • 15 minuten

Voedingswaarde

  • Energie: 335 kilocalorieën
  • Eiwit: 11 gram
  • Vet: 5 gram
  • Koolhydraten: 62 gram
  • Voedingsvezels: 7 gram

Variatie

Snij verse basilicum altijd à la minute en verwerk het gelijk in een gerecht. Op voorhand gesneden is basilicum gelijk zwart gekleurd, het ziet er dan heel futloos uit.

Dit tussendoortje is ook als lunch te gebruiken. Om dan voldoende eiwitten in de maaltijd te krijgen, kun je ervoor kiezen om 100 gram gerookte zalm, gestoomde makreel of kiprollade als basis op het geroosterde brood te leggen, met daarbovenop het bruschettamengsel.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord

Foto: Michel Zoeter

Mogen we even je aandacht?

Wij laten je graag een website zien afgestemd op jouw voorkeuren. Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gebruikerservaring en opbouw van klantprofielen voor het tonen van relevante advertenties op de website, externe websites en via sociale media. Meer informatie over het cookiegebruik op onze website vind je in ons cookiestatement. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het gewenste machtigingsniveau selecteren bij ‘beheer cookies’.

Cookie instellingen

Wij laten je graag een goede website zien, afgestemd op jouw voorkeuren. Wil je dit ook? Zet dan de onderstaande onderdelen op 'Aan'. Hiermee geef je ons toestemming om je door middel van het gebruik van cookies en andere technieken een persoonlijke ervaring te bieden.

Analytische cookies

Deze cookies gebruiken we om onze website te verbeteren. We kunnen hiermee zien hoe je onze website gebruikt en waar we deze kunnen verbeteren. Deze data wordt anoniem opgeslagen en is niet te herleiden naar jou als persoon.

Relevantie

Wanneer je deze cookies "Aan" zet, kunnen we je een gepersonaliseerde ervaring bieden op de website en eventueel in onze nieuwsbrieven.

Social Media en externe embeds

Deze cookies gebruiken we om social media of andere embeds uit externe bronnen in te laden. De social media embeds kunnen hierdoor mogelijk zien dat jij onze website bezoekt en dit gebruiken voor het opbouwen van je profiel. In ruil daarvoor krijg je embeds te zien van onze eigen social media uitingen of interessante gerelateerde berichten van andere social media accounts.

Trackingpixels

Met deze permissie kunnen we trackingpixels plaatsen. Deze pixels gebruiken we om je gedrag op onze website te volgen en hiermee onze website en advertenties te optimaliseren.

Je hebt nog niet op alle vragen antwoord gegeven. Geef hierboven jouw voorkeur aan.