The Athlete's FoodCoach adviseert ongeveer 30 gram plantaardige eiwitten van verschillende plantaardige bronnen te eten wanneer 20 gram dierlijke eiwitten staat voorgeschreven. Zo geef jij je spieren dezelfde eiwit impuls.
Tuinbonen met plantaardige kipstukjes, krieltjes en abrikozen
Bereidingstijd: 15 min
Ingrediënten
- 350g krieltjes
- 150g Tuinbonen diepvries
- 1 st Ui
- 1el Olijfolie
- 1tl Tijm gedroogd
- 100g Kipstukjes vegan
- 5 st Gedroogde abrikozen
Bereidingswijze
Kook de krieltjes in 10 minuten gaar in een pan met ruim water.
Snipper de ui en snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
Kook de tuinbonen in een laagje water in 3 minuten bijna gaar.
Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de vegetarische kipstukjes.
Voeg de ui en tijm toe en fruit 2 minuten mee.
Giet de tuinbonen af en vang het kookvocht op.
Voeg de tuinbonen, een beetje van het kookvocht en de gedroogde abrikozen toe aan de vegetarische kipstukjes. Stoof in 2-3 minuten gaar.
Schep de krieltjes op een bord en serveer met de tuinbonenstoof.
Voedingswaarde
Energie: 788 kcal
Koolhydraten: 112g
Eiwitten: 40g
Vetten: 13g
Wil je meer recepten die zijn afgestemd op jouw voedingsplan? Download dan The Athlete's FoodCoach app.