Ga je na het avondeten hardlopen? Dan is het handig om de maaltijd hierop aan te passen. Pas de portiegrootte aan om de kans op maagdarmklachten te verkleinen. Probeer bovendien om de maaltijden minimaal twee tot drie uur voordat je gaat rennen te eten.
Eet je korter op je inspanning? Nuttig dan een maaltijd laag in eiwitten en vetten. Eiwitten en vetten hebben een hoge verzadigingswaarde en tragere verteerbaarheid. Dat kan weer maagdarmklachten veroorzaken.
Met dit recept voor Garnalensaté met gegrilde ananas en mihoensalade weet je zeker dat je de basis hebt gelegd om een goede prestatie neer te zetten.
Ingrediënten
69g Jumbo Garnalen
34g ananasstukjes
57g mihoen
0,2 stuk komkommer
0,5 stuk limoen
0,2 stuk gele paprika
0,5 el honing
1,5 el koriander
De hoeveelheid is door de The Athlete's FoodCoach gebaseerd op het volgende profiel:
Yvonne is een vrouw van 37 jaar. Ze is 1.79 meter lang, weegt 64 kg en is erg actief. Ze heeft een zittend beroep en werkt 8 uur per dag. Ook slaapt ze 8 uur per nacht. Na het diner doet ze een duurtraining van 5 kilometer in 30 minuten.
Bereidingswijze
Steek de barbecue aan of maak gebruik van een grillpan.
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Spoel de mihoen vervolgens af in een vergiet onder koud stromend water. Laat het vervolgens uitlekken.
Was de paprika en de komkommer, halveer en snijd in dunne plakjes.
Rijg de garnalen en de ananasstukjes om en om aan de spiesen en deze breng op smaak met peper.
Rooster de spiesen op de barbecue of grillpan in zes tot acht minuten gaar. Laat de grillpan goed heet worden voordat je die gebruikt. Draai de spiesen halverwege om.
Pers de limoen uit in een kom en meng de citroensap met de honing. Voeg de mihoen, paprika en komkommer toe. Meng het geheel goed en breng het op smaak met peper. Snijd de koriander fijn en strooi die over de salade.
Samen met The Athlete's FoodCoach hebben we een hoop gezonde voedingstips voor je opgesteld, specifiek gericht op de hardloper. Wil jij ook meer inzicht krijgen in je voeding? Bekijk dan snel alle andere voedingstips!
Wij laten je graag een website zien afgestemd op jouw voorkeuren. Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gebruikerservaring en opbouw van klantprofielen voor het tonen van relevante advertenties op de website, externe websites en via sociale media. Meer informatie over het cookiegebruik op onze website vind je in ons cookiestatement. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het gewenste machtigingsniveau selecteren bij ‘beheer cookies’.
Cookie instellingen
Wij laten je graag een goede website zien, afgestemd op jouw voorkeuren.
Wil je dit ook? Zet dan de onderstaande onderdelen op 'Aan'.
Hiermee geef je ons toestemming om je door middel van het gebruik van cookies en andere technieken een persoonlijke ervaring te bieden.
Analytische cookies
Deze cookies gebruiken we om onze website te verbeteren. We kunnen hiermee zien hoe je onze website gebruikt en waar we deze kunnen verbeteren. Deze data wordt anoniem opgeslagen en is niet te herleiden naar jou als persoon.
Relevantie
Wanneer je deze cookies "Aan" zet, kunnen we je een gepersonaliseerde ervaring bieden op de website en eventueel in onze nieuwsbrieven.
Social Media en externe embeds
Deze cookies gebruiken we om social media of andere embeds uit externe bronnen in te laden. De social media embeds kunnen hierdoor mogelijk zien dat jij onze website bezoekt en dit gebruiken voor het opbouwen van je profiel. In ruil daarvoor krijg je embeds te zien van onze eigen social media uitingen of interessante gerelateerde berichten van andere social media accounts.
Trackingpixels
Met deze permissie kunnen we trackingpixels plaatsen. Deze pixels gebruiken we om je gedrag op onze website te volgen en hiermee onze website en advertenties te optimaliseren.
Je hebt nog niet op alle vragen antwoord gegeven. Geef hierboven jouw voorkeur aan.