Recept: zelf bananenijs maken

Vrijdag, 26 mei 2017
Recept: zelf bananenijs maken
Regelmatig geven we hier op Hardlopen.nl een gezond recept voor jou als hardloper. Deze week: bananenijs, eenvoudig zelf te maken. Een ideaal tussendoortje om bij dit warme weer mee af te koelen.

Dit heb je nodig

  • 2 bananen
  • Kaneel naar smaak
  • 1 rauw ei (optioneel)

Bereidingswijze

  • Pel de bananen en leg deze in een bakje in de vriezer.
  • Haal de bananen circa 15 minuten voordat je het tussendoortje wilt eten uit de vriezer.
  • Laat ze half ontdooien in een beslagkom onder toevoeging van een beetje kaneel naar smaak.
  • Mix de banaan met de elektrische mixer op volle kracht los, net zo lang tot het een soort van glad, luchtig beslag is.
  • Schep het ijs uit de kom en serveer direct.

Bereidingstijd

5 minuten vanaf verwerking halfbevroren banaan

Voedingswaarde

  • Energie: 189 kilocalorieën
  • Eiwit: 3 gram
  • Vet: 1 gram
  • Koolhydraten: 44 gram
  • Voedingsvezels: 7 gram

Variatietip

Het bananenijs kan verrijkt worden met opgeslagen eiwitschuim. Het eiwitschuim spatel je er dan luchtig doorheen. Zodoende krijg je een ‘luchtig’ bananentoetje.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord.
Foto: Michel Zoeter

Mogen we even je aandacht?

Wij laten je graag een website zien afgestemd op jouw voorkeuren. Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gebruikerservaring en opbouw van klantprofielen voor het tonen van relevante advertenties op de website, externe websites en via sociale media. Meer informatie over het cookiegebruik op onze website vind je in ons cookiestatement. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het gewenste machtigingsniveau selecteren bij ‘beheer cookies’.

Cookie instellingen

Wij laten je graag een goede website zien, afgestemd op jouw voorkeuren. Wil je dit ook? Zet dan de onderstaande onderdelen op 'Aan'. Hiermee geef je ons toestemming om je door middel van het gebruik van cookies en andere technieken een persoonlijke ervaring te bieden.

Analytische cookies

Deze cookies gebruiken we om onze website te verbeteren. We kunnen hiermee zien hoe je onze website gebruikt en waar we deze kunnen verbeteren. Deze data wordt anoniem opgeslagen en is niet te herleiden naar jou als persoon.

Relevantie

Wanneer je deze cookies "Aan" zet, kunnen we je een gepersonaliseerde ervaring bieden op de website en eventueel in onze nieuwsbrieven.

Social Media en externe embeds

Deze cookies gebruiken we om social media of andere embeds uit externe bronnen in te laden. De social media embeds kunnen hierdoor mogelijk zien dat jij onze website bezoekt en dit gebruiken voor het opbouwen van je profiel. In ruil daarvoor krijg je embeds te zien van onze eigen social media uitingen of interessante gerelateerde berichten van andere social media accounts.

Trackingpixels

Met deze permissie kunnen we trackingpixels plaatsen. Deze pixels gebruiken we om je gedrag op onze website te volgen en hiermee onze website en advertenties te optimaliseren.

Je hebt nog niet op alle vragen antwoord gegeven. Geef hierboven jouw voorkeur aan.