Voeding
Recept: zelf bananenijs maken
Regelmatig geven we hier op Hardlopen.nl een gezond recept voor jou als hardloper. Deze week: bananenijs, eenvoudig zelf te maken. Een ideaal tussendoortje om bij dit warme weer mee af te koelen.
Dit heb je nodig
- 2 bananen
- Kaneel naar smaak
- 1 rauw ei (optioneel)
Bereidingswijze
- Pel de bananen en leg deze in een bakje in de vriezer.
- Haal de bananen circa 15 minuten voordat je het tussendoortje wilt eten uit de vriezer.
- Laat ze half ontdooien in een beslagkom onder toevoeging van een beetje kaneel naar smaak.
- Mix de banaan met de elektrische mixer op volle kracht los, net zo lang tot het een soort van glad, luchtig beslag is.
- Schep het ijs uit de kom en serveer direct.
Bereidingstijd
5 minuten vanaf verwerking halfbevroren banaan
Voedingswaarde
- Energie: 189 kilocalorieën
- Eiwit: 3 gram
- Vet: 1 gram
- Koolhydraten: 44 gram
- Voedingsvezels: 7 gram
Variatietip
Het bananenijs kan verrijkt worden met opgeslagen eiwitschuim. Het eiwitschuim spatel je er dan luchtig doorheen. Zodoende krijg je een ‘luchtig’ bananentoetje.
Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord.
Foto: Michel Zoeter