Hoe pak je het aan?
Wil je jouw vetverbranding stimuleren? Hoe snel je lichaam het omzetten van vet naar energie onder de knie heeft, hangt af van je huidige eetgewoonten. “Als je de hele dag door eet, zit er veel insuline je bloed. Dat blokkeert je vetverbranding. Bovendien, als er altijd glucose beschikbaar is, is de noodzaak tot vetverbranding minder,” legt Marieke uit. “Door minder vaak te eten, train je je lichaam om vet in te zetten als brandstof.”
Maar het gaat er niet om dat je minder eet. Je moet zorgen dat je net zoveel calorieën binnenkrijgt, verspreid over minder eetmomenten. ”De eerste stap is om te zorgen voor maaltijden die langere tijd verzadigen. Combineer vezelrijke groenten met gezonde vetten (bijvoorbeeld olijfolie, vis of avocado) en plantaardige of dierlijke eiwitten (zoals peulvruchten, eieren, kip en vis),” laat Brenda weten. “Zo kun je tussendoortjes makkelijker laten staan en werk je toe naar drie hoofdmaaltijden per dag. Neem dat stuk fruit gewoon tijdens je lunch.”