In de herfst of winter heb je misschien minder behoefte aan een koude maaltijd, zoals een salade. Dan zit je goed met deze herfstvariant: een lauwwarme salade die zorgt voor een verzadigd gevoel. Daarnaast is het net even wat anders dan wat je normaal gesproken met boerenkool zou doen. Boerenkool wordt vooral gebruikt in stamppot, maar wist je dat je het ook een goede basis is voor een salade? Ik raad je aan om de boerenkool een beetje in te vetten met olijfolie of citroensap. Dat maakt het minder droog en geeft extra smaak aan de salade.
Wat deze salade nog lekkerder maakt is de combinatie van de zoete pompoen, de frisse granaatappel en de bite van de pecannoten. Het is het lekkerst om de pompoen te roosteren in de oven, maar je kunt het ook koken in de pan. Deze salade zit dus, naast veel vitaminen en mineralen, boordevol plantaardige eiwitten, gezonde vetten en vezels. Heb jij inmiddels trek gekregen? En wil je aan de slag met dit recept? Let’s cook!