Wat eet Churandy Martina het liefst?

Goud op je bord deel 2 is gemaakt op Papendal samen met topsporters. Chef-kok van het Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal Erik te Veldhuis en sportvoedingscoach Brenda Frunt hebben voor hun boek namelijk tientallen topsporters en oud-sporters naar hun favoriete gerecht gevraagd.
Culinaire kunstwerkjes
Chef-kok Erik te Veldhuis is vervolgens met die gerechten naar zijn keuken gegaan en heeft dat geserveerd als culinaire kunstwerkjes. Dat leverde voor het boek smakelijke foto's op. Brenda Frunt heeft bij elk gerecht de voedingswaarde berekend.
Churandy en vis
De topsporters vormen de rode draad in het boek met interviews over hun eetgewoontes. Churandy vertelt bijvoorbeeld dat hij in Nederland de verse vis mist. "Op Curaçao kun je overal verse vis krijgen. Hier moet ik meestal naar Rotterdam reizen om de vis te krijgen die ik wil", vertelt hij in het boek.
In 30 minuten klaar
Speciaal voor zijn favoriete recept haalde chef-kok Te Veldhuis een red snapper om daar een lekker Antilliaans gerecht mee te maken: red snapper met funchi, zoete banaan, groenten en vissaus. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is in 30 minuten klaar te krijgen.
Zonder pakjes en zakjes
Dat geldt ook voor de gerechten van de andere sporters als Marit Bouwmeester, Dirk Kuijt, Epke Zonderland en Ferry Weertman. Alle recepten zijn eenvoudig en zijn zo bedacht dat je met zo min mogelijk ingrediënten voor maximale smaak kunt zorgen. Met Goud op je Bord deel 2 kun je net als topsporters puur koken zonder pakjes en zakjes te gebruiken. Bladeren door dit sportkookboek zorgt al voor gezonde trek!
Meer info en bestellen: www.goudopjebord.nl